Workshops

Ademreis

10 weken op reis met je adem als voertuig, je lichaam als kompas. Aanwezigheid in het NU. En een flinke dosis Zelfliefde als reisbestemming

In het NU leven:

Het klinkt zo eenvoudig en wat kan het uitdagend zijn in een tijd waarin alles snel gaat, je misschien wel een leven leidt waarin je veel ballen hoog te houden hebt of de zorg voor anderen hebt, om met je volle aandacht aanwezig te zijn hier en nu. Niet bezig met gisteren of wat je had moeten doen, ook niet met wat komen gaat of wat er nog op je to do lijstje staat.

Tien weken op reis

Op deze reis van 10 weken ga je samen met een groep medereizigers op ontdekking. Vijf avonden ontmoet je elkaar en krijg je verschillende lichaamswerkvormen aangereikt die je helpen voelend aanwezig te zijn, die je inzicht geven in je patronen en gedragingen in wat je weerhoudt van aandachtig aanwezig zijn.

De avonden werken we met verschillende lichaamswerktechnieken (ademwerk, beweging, klank en zelfonderzoek) en een deelronde. Elke avond heeft een specifiek thema/ lichaamsgebied. Als Reisgids werken we met het boek het Presence Proces van Michael Brown, stap voor stap naar het NU. Een programma met praktische technieken en hulpmiddelen, dat je helpt bewust te leven in het huidige moment.

Elke avond doen we in ieder geval een ademsessie. Dit zijn diepgaande innerlijke reizen die je maakt met de verbonden ademhaling. Dit is een zeer krachtige techniek, een zelf helende tool, die je weer verbindt met het schitterende wezen dat je van nature al bent.

 

Bevrijding

Vaak zijn we zo op zoek buiten onszelf en leven voor een groot deel in ons hoofd. Ademreizen kunnen je helpen dit patroon te doorbreken. Geen mens heeft eenzelfde ademhaling. Jouw patroon vertelt veel over je en over hoe je in het leven staat. Een beperkt patroon is veelal gelinkt aan het verleden. Maar juist in het heden kan het je gevangen houden.
Door een beperkt patroon bewust te openen en vergroten, en adem te brengen naar die delen van jou waar je vasthoudt, waar de energie blokkeert, kun je jezelf bevrijden van oude pijn, onverwerkte emoties en loslaten van gedachtegoed dat niet meer bij je past. Zo ontstaat er weer ruimte, ruimte voor persoonlijke groei, ontspanning en innerlijke rust.

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is, meer wil ontdekken van zijn/haar binnenwereld. Ook als je fysieke, emotionele of andere klachten, bijvoorbeeld spanningsklachten ervaart kunnen ademsessies heilzaam zijn. Ademsessies helpen je weer meer vanuit je hart te leven, contact te maken met jouw passies, je levensvreugde en je levensenergie.

Praktisch

Vijf avonden van 19-22 uur, data op aanvraag.
Locatie: Amsterdam e.o.
Investering: € 270 (inclusief boek Presence Proces)

Rebalancing® massage technieken

Vind je aanraken of aangeraakt worden fijn?
Altijd al willen leren masseren?
Ben je nieuwsgierig naar de wijsheid van het menselijk lichaam?
Of wil je meer toegang tot je gevoelswereld?

Dan is deze cursus iets voor jou!

Cursus

In 10 lessen leer ik je een volledige Rebalancing massage te geven. We gebruiken hiervoor technieken uit de Rebalancing. Je maakt kennis met diepe spier- en weefselmassage, je leert hoe je gewrichten kunt helpen ontspannen en je oefent met zachte vormen van massage.

Naast de technieken besteden we veel aandacht aan de lichaamshouding. Je leert om vanuit een ontspannen houding aan te raken, wat zowel effect heeft op de gever als de ontvanger.

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een diepgaande vorm van lichaamswerk. In je lichaam vind je de sporen terug van gevoelens en ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Door aanraken, ademen, bewegen en meditatie kun je daarmee weer in contact komen. Dat ontspant en geeft ruimte. Rebalancing is een ontdekkingsreis naar jezelf, naar hoe je vrijer en zelfbewuster in het leven kunt staan.

 

Aanraken

Massage binnen de Rebalancing gaat over aanraken en (aan)geraakt worden. Aanraken is niet alleen prettig, het is ook een basisbehoefte van de mens. Aanraking helpt lichaam en geest te ontspannen. Het is misschien wel de oudste vorm van genezen. Massage biedt een moment van rust en aandacht voor jezelf, voor warmte en koestering. Het geeft ruimte voor ontdekking, voor voelen en ervaren hoe het met je is. Bij afronding van de cursus ontvang je een certificaat (bij deelname aan minstens 8 lessen).

Praktisch

10 avonden van 19-22 uur, data op aanvraag.
Locatie: Amsterdam e.o.
Investering: € 450

Laat je inspireren

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan inspirerende informatie en de aankondigingen van workshops.